Springlab is op zoek naar een freelance engineer voor het ontwerpen van een mobiele behuizing voor onze bewegend leren oplossing voor peuters. Springlab is momenteel bezig met de ontwikkeling van bewegend leren spellen voor een interactieve vloer voor kinderdagverblijven en de eerste groepen van de basisschool. 

Het is een concept waarmee peuters interactief in de ruimte kunnen spelen door middel van interactieve licht projecties op de vloer. Voor de interactieve vloer zijn we op zoek naar een ontwerp voor een mobiele behuizing. We zoeken een behuizing waarbij een beamer + camera recht boven de speelvloer (2 bij 3 meter) hangt op minimaal 2,30m hoogte. De beamer + camera zijn in hoogte verstelbaar. Verder moet er nog een computer in de behuizing verwerkt worden alsmede kabels, ventilatie ed. Deze zijn mogelijk verwerkt in de behuizing die naast het speelveld staat. De behuizing moet verrijdbaar zijn door 1 persoon naar andere lokalen en makkelijk door een deur passen. Daarnaast moet het ontwerp aan alle benodigde keurmerken voldoen. 

Over Springlab
Springlab is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich sterk maakt voor meer beweging in het dagelijks leven. Wij vinden dat we verstrikt zijn geraakt in een era van inactiviteit. Technologie en diensten worden ontworpen om mensen zoveel mogelijk te ontlasten terwijl dit uiteindelijk zorgt voor ongezonde levenspatronen. Waarom kunnen we geen technologische toepassingen ontwikkelen die ons helpen bij een gezonde levensstijl?

Waar heb je ervaring mee?

  • Je hebt ervaring met het engineeren van behuizingen
  • Je hebt ervaring met het engineeren van mechanische onderdelen
  • Je hebt ervaring met keurmerken 
  • Je hebt ervaring met het bouwen van prototypes en het testen hiervan
  • Het is een pre als je ook goed bent in maken van een aansprekend design van de buitenkant

Extra info

  • Looptijd van april t/m augustus. In augustus moet er een behuizing zijn die getest is en voldoet aan de eisen.
  • Springlab heeft een netwerk van technische partijen en sociale werkplaatsen die de behuizing zouden kunnen maken en assembleren. 
  • Je gaat samenwerken met ons designteam bestaande uit interaction en game designers en vormgevers. 
  • We verwachten dat je regelmatig op ons kantoor in Utrecht komt om te overleggen en samen te werken met ons design team. 

Dit lijkt me gaaf!

Geïnteresseerd of denk je wel in het bovenstaande profiel te passen? Mail dan naar salko@springlab.nl met voorbeelden van je werk en laat ons weten waarom jij deze klus zou willen. 

 

Jan-Paul de Beer

Chief Springlab