Springlab is op zoek naar een nieuwe stagiair interaction design. We zijn een eigen product aan het ontwikkelen waarmee we bewegend leren voor peuters mogelijk maken. Daarbij hebben we jouw hulp hard nodig!

“Ons lichaam is op dit moment slechts een vervoersmiddel om onze hersenen mee de klas in te dragen.”

Dit is helaas de realiteit. Drie op de vier kinderen beweegt op dit moment te weinig. Dit is slecht voor de gezondheid. Het constant stilzitten op school is een van de oorzaken van dit probleem. Dit terwijl er steeds meer wetenschappelijk bewijs is dat beweging ervoor zorgt dat je beter leert! Waarom kunnen we bewegen en leren dan niet combineren?

Bij Springlab zijn wij de aanjager van verandering en innovaties die leiden tot meer beweging in het onderwijs. Wij willen dat bewegend leren een vast onderdeel wordt van het onderwijssysteem!

Om dit voor elkaar te krijgen moeten we eerst bewijzen dat het werkt en dat het goed toepasbaar is in de praktijk. Om die reden zijn wij nu een bewegend leren product aan het ontwikkelen om de taalvaardigheid en sociale skills van peuters te verbeteren door middel van interactieve games en omgevingen. En daar kom jij in beeld! Als interaction designer ben je onderdeel van het team die deze innovaties ontwerpt, ontwikkelt en onderzoekt. Zo gaan we vanaf begin volgend jaar (2018) meerdere games ontwikkelen en ontwerpen we een interactief gebruikersplatform.

Springlab brengt mensen in beweging

Springlab is een sociale onderneming met een missie: in 2025 maken wij dagelijks 500.000 mensen gelukkig door hen in beweging te brengen met onze innovatieve producten. Voorbeelden van projecten zijn onder andere Flo (maakt fietsen leuker) en Moon Trees (een real life game in klimbossen).


Jouw profiel
We zijn op zoek naar een allround interaction designer die zowel conceptmatig als analytisch te werk kan gaan in de ontwikkeling van interactieve games. Je gaat o.a. aan de slag met de volgende taken:

 1. Brainstormen: Bijwonen, organiseren en uitwerken van brainstorms.
 2. Systeem ontwerp: Opzetten van interactie en informatiestructuren voor een nieuw interactief platform, maken van mock-ups, ontwerpen van gebruikers interactie.
 3. Design: Visueel uitwerken van concepten en assets.
 4. Interaction testing: Prototypes testen, testplannen opstellen en testen bij de doelgroep.
 5. Algemene ondersteuning van het designteam: Van het meehelpen met bouwen van robuuste prototypes tot het uitvoeren van pilots.

Wij zijn op zoek naar een interaction designer met de volgende skills:

 1. Je bent een mensgerichte designer. Je stelt de gebruiker centraal in alles wat je doet.
 2. Je ontwerpt niet voor jezelf, maar om anderen te helpen meer te bewegen.
 3. Je praat in tekeningen. Als je een nieuw idee hebt of hoort, dan weet je het binnen no time om te zetten in een aansprekende en begrijpelijke tekening.
 4. Je bent onderzoekend van aard en wilt graag precies weten hoe dingen werken en waarom mensen dingen doen zoals ze doen.
 5. Je gaat graag de interactie aan met mensen. Je houdt van het uitvoeren en opstellen van interviews, focus groups en pilots.
 6. Je bent vaardig in Photoshop, Illustrator of vergelijkbare pakketten.
 7. Je hebt ervaring met het organiseren, begeleiden en uitwerken van creatieve brainstorms.
 8. Je bent in staat snel prototypes te ontwikkelen en gebruikersgericht te testen.
 9. Je bent gemotiveerd om mensen te helpen om meer te bewegen en gelukkiger te worden.

Het team
Je wordt een onmisbaar onderdeel van een klein creatief ontwerpteam die verantwoordelijk is voor het gehele ontwikkelproces. Dit betekent snel schakelen tussen designers, programmeurs, communicatie en sales! Binnen Springlab werken we nauw samen binnen één designteam, wat betekent dat je veel verantwoordelijkheden krijgt binnen je stage.

Springlab biedt jou:

 • De meest dynamische stage van Nederland. Je bent van a tot z betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe innovaties.
 • Een halfjaarcontract voor minimaal 4 dagen per week.
 • Start tussen 1 juli en 1 september 2018.
 • Zeer uitdagende opdrachten met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Stagevergoeding van €350 per maand plus reiskostenvergoeding.
 • Een stage die impact maakt. Je helpt mensen om meer te bewegen, wat goed is voor hun gezondheid en welzijn, en ook maatschappelijk rendement oplevert.
 • Een energiek team dat met passie de grootste uitdagingen aangaat.
 • Projecten die internationaal uitgerold worden.

Solliciteren?
Stuur een motivatie met daarbij je portfolio naar onze lead designer Salko Joost Kattenberg: salko@springlab.nl.