Volgens Springlab is het tijd voor een revolutie in het onderwijs: bewegend leren. Maar waarom is bewegend leren eigenlijk zo belangrijk en welke voordelen brengt bewegend leren met zich mee? In deze blog geeft Springlab je tien redenen waarom bewegend leren zo ontzettend belangrijk en onmisbaar is! 

Bewegend leren is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is zeker ook effectief voor de gezondheid van de kinderen. Tot op het heden wordt nog te veel meegegeven dat langdurig zitten normaal is, wat in de toekomst kan leiden tot grote gezondheidsproblemen. Eigenlijk gek, want school moet ons juist voorbereiden op een mooie toekomst. Naast de fysieke voordelen zijn er ook mentale voordelen onderzocht en vastgesteld rondom het concept bewegend leren. Zo stimuleert bewegend leren bijvoorbeeld onze natuurlijke aard om te ontdekken, spelen en bewegen, maar geeft bewegend leren ook een flinke boost aan ons brein! Door meer te bewegen geven we ons brein genoeg vrijheid en ruimte om af te dwalen en te dagdromen, oftewel, het geeft ruimte voor creativiteit!

De laatste reden die we hier weggeven over waarom bewegend leren zo belangrijk is, is dat bewegend leren natuurlijk hartstikke leuk is! Bewegen staat over het algemeen gelijk aan plezier, helemaal voor kinderen! Wat is er dan beter dan dit te kunnen combineren met leren?! En blije kinderen maken het werk voor de leerkrachten natuurlijk ook een stuk leuker!

Dit zijn een paar voorbeelden van de tien redenen die Springlab geeft waarom bewegend leren zo belangrijk is. Wil je te weten komen wat alle tien redenen zijn waarom bewegend leren zo ontzettend belangrijk en onmisbaar is? Klik dan op onderstaande button en lees over de voordelen die bewegend leren met zich meebrengt!

| Lees de volledige blog hier! |