Kinderen zijn gemaakt om te bewegen. Wiebelend op hun stoel leren ze optellen en aftrekken en bij het horen van de pauzebel rennen ze in no-time naar het schoolplein om daarna weer stuiterend het klaslokaal binnen te komen. Toch brengen kinderen de schooldag vooral zittend door. Kinderen tussen de 4 en 11 jaar zitten gemiddeld 7 uur en 12 minuten (!) per dag. De gevolgen van het vele zitten merk jij als geen ander in de klas. Kinderen worden onrustig en wiebelen op hun stoel. Ze zijn minder geconcentreerd, hebben verminderde aandacht en schoolprestaties lijden hieronder. Dat moet anders, maar hoe? Bewegend leren is het antwoord.

Leren en bewegen lijkt op het eerste oog niets met elkaar te maken te hebben. Toch is het tegendeel waar. Dankzij neurologisch onderzoek weten we dat leren en bewegen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wie in beweging komt, activeert namelijk allerlei processen in het brein die het leerproces positief beïnvloeden. In deze blog van Springlab, waar overigens ook een whitepaper aan gekoppeld zit, lees je alles wat je moet weten over bewegend leren. Wat is het effect van meer bewegen? Welke impact kan bewegend leren hebben op ons huidig systeem in het onderwijs en hoe kan bewegend leren effectief geïmplementeerd worden?

 

Wil je het volledige artikel lezen? Klik dan op onderstaande button en lees alles wat je moet weten over bewegend leren! Hier vind je ook meteen een download link voor de whitepaper(s).

Mis je nog iets of heb je vragen over bewegend leren? Laat het ons vooral weten!

| Lees de volledige blog hier! |