Een kijkje in de keuken bij Bewegend Leren van Springlab

Bij Springlab hebben we een droom: een wereld waar mensen dagelijks met plezier bewegen. Om dat te bereiken willen we het onderwijs veranderen van passief leren naar bewegend leren. Kinderen die opgroeien in een wereld waarin bewegen de norm is en waar ze zichzelf ontwikkelen door te bewegen, spelen en ontdekken! Middels deze blogpost geef ik jullie graag een kijkje in de keuken van onze plannen om dat te realiseren.
Continue reading Een kijkje in de keuken bij Bewegend Leren van Springlab

READ MORE

Illustrator gezocht

— Vacature is gesloten. Alle nieuwe aanmeldingen worden niet meer in behandeling genomen. —

Springlab is op zoek naar een illustrator of tekenaar voor het ontwerpen van prenten en animaties voor jonge kinderen (2-4 jaar). Springlab is momenteel bezig met de ontwikkeling van de bewegend leren spellen voor een interactieve vloer voor kinderdagverblijven en de eerste groepen van de basisschool.  Continue reading Illustrator gezocht

READ MORE

5 misverstanden over bewegend leren

Het moge duidelijk zijn dat wij ontzettend enthousiast zijn over bewegend leren. Het liefst zien we het vandaag nog toegepast worden in het onderwijs. Maar we weten ook: grote veranderingen kosten tijd en leiden tot veel weerstand. Wij krijgen dan ook regelmatig redenen te horen waarom bewegend leren niet gaat werken. Redenen die volgens ons vooral misverstanden zijn. In deze blog bespreken we de vijf meest gehoorde.

Continue reading 5 misverstanden over bewegend leren

READ MORE